یکی از انواع سیم و کابل که بیشتر در شبکه های مخابراتی و ارتباطاتی کاربرد دارد انواع کابل مخابراتی است. این کابل ها ارکان اصلی در برقراری ارتباطات و انتقال اطلاعات به شمار می آیند. از همین رو فناوری های نوین روز به روز در مسیر ایجاد کیفیت بیشتر کابل مخابراتی حرکت می کند. این کابل ها در واقع بیشتر از آنکه کابل های برقی باشند، به عنوان کابل های ارتباطی هستند که در این مقاله به طور کامل آن را معرفی و به کاربردهای آن اشاره می کنیم.
کابل های مخابراتی انواعی از کابل های خاص هستند که برای انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد. به این کابل ها ارتباطی نیز می گویند. از آنجا که این کابل ها امکان برقراری ارتباطات صوتی، داده ها، تصویری و رسانه ای را فراهم می کند از همین رو به آن ها مخابراتی یا ارتباطاتی می گویند. تنوع این کابل ها نیز مانند کابل های برقی زیادنیست. از میان انواع کابل مخابراتی دو نوع آن بیشتر از همه شناخته شده است:
البته به جز این دو مورد انواع دیگری از کابل های مخابراتی در بازار وجود دارد که در ادامه این مطلب به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.
زمانی که برای خرید سیم و کابل برق اقدام می کنید باید با مشخصات فنی هر کدام از موارد مورد آشنا باشید. در مورد کابل های مخابراتی نیز این موضوع صدق می کند. از مهمترین مشخصاتی که باید درباره کابل های مخابراتی مورد توجه قرار دهید عبارت است از:
زمانی که بخواهید برای خرید کابل تلفن باید بدانید که چه نوع کابلی می خواهید. به طور کلی تنوع کابل های مخابراتی به شرح زیر است:
این کابل ها مانند کابل های معمولی دارای هسته مسی است که در دو نوع زمینی و هوایی تولید می شود. کابل هایی که هوایی هستند از نظر مقاومت در برابر نور خورشید و بارندگی بسیار مستحکم هستند. در تولید این کابل ها از یک لایه محافظ استفاده شده است. البته که در نتیجه این میزان مقاومت از میزان انعطاف پذیری آن کم می شود. کابل های زمینی مسی برای استفاده به صورت دفنی مناسب است. که بر خلاف نوع هوایی، انعطاف پذیری بالایی دارد. از این کابل ها داخل ساختمان نیز استفاده می شود.
البته کابل های مسی انواع دیگری نیز دارد که شامل موارد زیر می شود:
کاربرد این کابل برای کابل کشی مشترکین به صورت دفنی و زیر خاک است. سایز این کابل ها از 10 تا 1800 زوج تولید می شود از همین رو از نظر ساختاری مقاومت زیادی در برابر ضربه و آسیب های مکانیکی دارد.
این کابل ها نیز به عنوان کابل مشترکین استفاده می شود که از مرکز مخابرات تا کافو کاربرد دارد.
این نوع کابل نیز مانند مورد قبلی از مرکز مخابرات تا کافو می تواند مصرف شود، تنها تفاوت آن در نداشتن ژله است که در زمان نصب با هوای فشرده خشک هواگذاری می شود.
زمانی که بخواهند برای انتقال شبکه مخابرات به مناطق روستایی اقدام کنند، از تیرهای نگهدارنده استفاده می شود. در این شرایط این کابل ها به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت و آسیب های محیطی و نیز قدرت بالای هوایت کاربرد دارد.
این نوع کابل برای اتصال نقاط توزیع به مشترکین می تواند مورد استفاده قرار گیرد. این کابل های ساده دارای هادی نرم و زوج تابیده و لایه هایی از جنس پلی اتیلن می باشد.
از این کابل ها بین اتاق کابل تا اتاق های MDF استفاده می شود که مانند کابل های هوایی ساده است. تنها تفاوت آن در داشتن عایق پی وی سی است.
این کابل ها به عنوان کابل مخابراتی جنگی شناخته می شود که امکان برقراری مشترکین را به پست برقرار می کند.
نسل جدید کابل های مخابراتی است که در هسته آن به جای مس از شیشه یا پلاستیک استفاده می شود. این کابل ها سرعت بالایی در انتقال اطلاعات دارند از همین رو می توان در فواصل دور و نزدیک از آن استفاده کرد. پهنای باند بالاتر، کاربرد به صورت سینگل مود و مالتی مدیا و نیز قابلیت استفاده در محیط های داخلی و بیرونی از مهمترین مزیت هایی است که این کابل ها دارند.
این کابل ها نیز انواع مختلفی دارند که در ادامه به انواع مختلف کابل های مخابراتی فیبر نوری اشاره می شود:
همانطور که پیشتر گفته شد تمامی کابل های مخابراتی برای انتقال اطلاعات کاربرد دارند. از همین رو برای افزایش پهنای باند و سرعت انتقال اطلاعات و داده ها کابل های مخابراتی نیز دستخوش تحولات زیادی شده اند.nانواع کابل هایی که در این مقاله معرفی شده برای مراکز مخابراتی و نیز اتصال مشترکین کاربرد دارند با این وجود با ایجاد تنوع زیاد میان کابل های مختلف کاربردهای آن نیز تخصصی تر شده است.
به طور خلاصه می توان مهمترین کاربردهای کابل های زوجی مسی را به شرح زیر معرفی کرد:
برقراری خطوط تلفن یکی از مهمترین کاربرد هایی است که مکان تماس را بین افراد به صورت صوتی و تصویری فراهم می کند.
مهمترین مورد استفاده از کابل های مخابراتی همین انتقال داده ها و اطلاعات است که با پیشرفت تکنولوژی داده های قابل انتقال از صوت و مکتوبات به انتقال تصویر و مالتی مدیا توسعه یافته است.
تنها راهی که مشترکین مخابراتی می توانند در نقاط مختلف جهان با هم ارتباط برقرار کنند، از طریق این کابل ها می باشد.
از دیگر کاربردهای این کابل ها امکان برقراری شبکه اینترنت با سرعت مناسب است.
یکی از مهمترین کاربردهایی که این کابل ها دارند برای استفاده از راه اندازی شبکه های تلویزیونی کابلی است که در بسیاری از کشورها مورد استفاده است.
عوامل مختلفی بر قیمت کابل مسی مخابراتی و کابل فیبر نوری تاثیر دارد. مهمترین این عوامل عبارت است از:
کابل های مخابراتی که در دو نوع مسی و فیبر نوری استفاده می شوند به طور کلی در موارد زیر با هم تفاوت دارند:
در کابل های مسی از مس به برای هسته کابل استفاده می شود. اما در کابل های فیبر نوری رشته های شیشه ای یا پلاستیکی جای رشته های مسی را می گیرد.
کابل های فیبر نوری افت سیگنال کمتری را در شبکه ایجاد می کند از همین رو کاربرد وسیعی در زمینه انتقال اطلاعات دارد.
نوع ساختار کابل فیبر نوری به شکلی است که تداخلات کمتری ایجاد می کند. این در واقع همان ایرادی است که کابل های مسی دارند.
کابل های فیبر نوری منعطف تر از کابل مسی است. از همین رو مقاومت بیشتری در رطوبت، فرسودگی و آسیب های احتمالی دارد. در نتیجه میزان دوام و ماندگاری آن نیز از کابل های مسی بیشتر است.
از نظر وزنی کابل های فیبر نوری در مقایسه با کابل های مسی وزن ناچیزی دارند.
قیمت کابل های فیبر نوری به مراتب کمتر از کابل های مسی می باشد.
مهمترین ویژگی های کابل های فیبر نوری چیست؟
مصرف پایین برق، پایداری بیشتر، وزن کم، قیمت مقرون به صرفه، دوام بیشتر، پهنای باند زیاد، امنیت بالا و عدم تداخلات الکترومغناطیسی تنها برخی از ویژگی های منحصر به فرد کابل فیبر نوری به شمار می آید.
انواع کابل های مخابراتی را نام ببرید؟
کابل های مخابراتی به طور کلی در دو دسته کابل های مسی و فیبر نوری تقسیم می شوند که بسته به نوع کاربرد هر کدام می توان از انواع موجود در زیر مجموعه هر کدام از این کابل ها استفاده کرد.
مهمترین کاربرد کابل های مخابراتی چیست؟
راه اندازی تلویزیون های کابلی، انتقال داده ها و اطلاعات، اتصال مشترکین، امکان برقراری تماس های صوتی و تصویری و انتقال سیگنال های قوی مانند اینترنت از مهمترین کاربردهای کابل های مخابراتی است.
طراحی و سئو توسط وب رمز
دیدگاهتان را بنویسید