کابل فیبر نوری چیست؟

در صنعت مخابرات یکی از شناخته شده ترین کابل ها در سال های اخیر، کابل فیبر نوری است. کابل های متفاوتی که تحولی عظیم در سیستم مخابرات و انتقال اطلاعات ایجاد کرد. کابل فیبر نوری برخلاف کابل های مرسوم دیگر در آن از فلز رسانا  و مس استفاده نشده، جنس این کابل ها از شیشه یا پلاستیک است و منبع نوری کمک می کند تا اطلاعات از طریق این کابل ها در فواصل دور و نزدیک منتقل شود. در این مقاله به طور کامل به معرفی کابل های فیبرنوری و مزیت ها و ویژگی های آن اشاره خواهیم کرد.

کابل فیبر نوری چیست؟

کابل فیبر نوری یکی از انواع کابل های موجود در بازار است که امروزه کاربرد زیادی در صنعت مخابرات، اینترنت و سیستم انتقال فایل و اطلاعات دارد. این کابل ها که علاوه بر موارد گفته شده در صنایع نظامی، پزشکی، هوافضا و… نیز کاربرد زیادی دارد دارای رشته هایی از جنس شیشه یا پلاستیک است از همین رو توانسته تا حد زیادی عملکردی متفاوت از انواع کابل های قدیمی که در آن از مس و آلومینیوم استفاده می شد، داشته باشد.

این کابل ها انواع مختلفی دارد، ز همین رو زمانی که بخواهید اقدام به خرید این نوع کابل برای کاربری های مدنظر خود داشته باشید. مهمترین این موارد ویژگی هایی است که بر عملکرد و سیستم کابل کشی آن تاثیر دارد. مسافت مورد نظر برای کابل کشی، سرعت شبکه، عایق  های بیرونی و نیز نوع اتصال دهنده از مهمترین مواردی است که باید در زمان خرید این کابل ها مورد توجه قرار دهید تا در نهایت مناسب ترین گزینه را خریداری کنید.

کابل های فیبر نوری بر اساس شاخصه های مختلفی دسته بندی می شوند از همین رو انواع مختلف آن در بازار عرضه می شود. دسته بندی براساس ساختارهای فیزیکی آن، نوع کاربرد و و ساختار کلی سه روش مرسوم برای دسته بندی کابل های فیبر نوری می باشد. در صورتی که قصد خرید فیبر نوری با کیفیت از برندهای شناخته شده را دارید می توانید از شرکت برق زوم نمایندگی رسمی شرکت های معتبر تولید کننده کابل و سیم اقدام کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا ثبت سفارش خرید می توانید با کارشناسان شرکت برق زوم تماس بگیرید.

مشخصات کابل فیبر نوری چیست؟

مشخصات کابل فیبر نوری چیست؟

برخی عملکرد کابل شبکه را با کابل های فیبر نوری اشتباه می گیرند. در این مقاله شما را با مشخصات فنی و ساختاری کابل های فیبر نوری آشنا می کنیم تا تشخیص آن برای شما راحت تر باشد. از مهمترین ویژگی های این کابل ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

هسته

یکی از مهمترین ویژگی های این کابل هسته شیشه ای یا پلاستیکی آن است که کمک می کند از طریق نور لیزر یا LED اطلاعات منتقل شود. اگر بخواهند از این کابل برای فواصل نزدیک استفاده کنند هسته پلاستیکی گزینه مناسبی است اما برای فواصل دور شیشه انتخاب می شود.

پوسته

روکش در واقع غلافی است که هسته را محافظت می کند. از آنجا که هسته کابل های فیبر نوری بسیار حساس است از همان جنس شیشه یا پلاستیک می باشد. این کار باعث می شوند که نور درون هسته بازتابیده شود.

روکش خارجی

غلاف بیرونی و محافظت کننده ای است که محتویات داخل کابل را نگهداری میکند.

نکته مهمی که لازم است در زمان استفاده از این کابل ها مورد توجه قرار گیرد دقت بالای آن در زمان کابل کشی است چرا که احتمال شکستگی در ان زیاد است. بنابراین در زمان کابل کشی باید فرد متخصص بوده و تجربه و دقت لازم را برای پیشگیری از شکستن کابل را داشته باشد.

معرفی انواع کابل فیبر نوری

کابل فیبر نوری انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی مهمترین آن ها می پردازیم:

کابل خاکی

یکی از انواع قوی کابل های فیبر نوری کابل های خاکی هستند که علاوه بر داشتن غلاف فلزی، دارای نوار جاذب رطوبت و ژله نیز می باشد. از همین رو مقاومت بالایی در برابر رطوبت، جویده شدن توسط حیوانات و حشرات دارد. در فواصل طولانی که کابل از طریق دفنی یا زیر خاکی کابل کشی می شود می توان از این نوع کابل به راحتی استفاده کرد.

کابل کانالی

این کابل ها بدون ژله هستند از همین رو برای نگهداری بهتر از داکت برای ان استفاده می شود. اگر بناست از این کابل در محیط های مرطوب استفاده شود باید نوار جاذب رطوبت نیز برای آن مصرف شود.

کابل هوایی

یکی دیگر از انواع کابل های فیبر نوری کابل های هوایی هستند که دارای دو ویژگی فقدان ژله و نیز خشک بودن است. این کابل ها از نظر ساختاری در آن دو لایه روکش و یک لایه آرمور تعبیه شده و به عنوان کابل فیگور 8 نیز شناخته می شود.

علاوه بر دسته بندی گفته شده، در یک دسته بندی دیگر کابل های فیبر نوری را براساس ساختار نیز می توان معرفی کرد.

کابل های تک حالتی

یه این کابل ها سینگل مود نیز گفته می شود که برای مسافت های طولانی که نیازمند سرعت بالای اطلاعات نیستند استفاده می شود. منبع نوری این کابل ها نیز لیزر می باشد.

کابل های چند حالتی

این کابل ها که مالتی مدیا نیز نامیده می شوند برای سرعت بالای انتقال اطلاعات در فواصل کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد. منبع نوری این کابل ها از جنس LED است.

کابل فیبر نوری چه کاربردی دارد؟

کابل فیبر نوری چه کاربردی دارد؟

شاید برای شما این سوال باشد که با جایگزین شدن کابل های نوری بجای کابل مسی، چه کاربردهایی می توان از فیبر نوری داشت؟

با پیشرفت فناوری های نوین و سرعت انتقال اطلاعات فیبر نوری تحولی عظیم در این سیستم ایجاد کرد. به طوری که امروزه بسیاری از شبکه های ارتباطی و مخابراتی بر این کابل ها تکیه دارد. از مهمترین کاربردهایی که می توان از کابل های فیبر نوری داشت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مخابرات

یکی از مهمترین کاربردهایی که این کابل ها می شود، در سیستم های مخابراتی است و با استفاده از نور لیزر می توان اطلاعات را منتقل کرد.

حسگرها

دیگر کاربرد فیبر نوری در استفاده از حسگر هایی است که دقت اندازه گیری برای کمیت های فیزیکی را تا حد زیادی افزایش می دهد. از مهمترین کمیت های فیزیکی که توسط حسگرهای فیبر نوری اندازه گیری می شود می توان به جریان الکتریکی، فشار، حرارت، آب دریا، تشعشعات پرتو گاما و ایکس، میدان مغناطیسی و سطح مایعات اشاره کرد.

صنایع نظامی

برقراری ارتباطات و کنترل با آنتن های رادار یا کنترل و هدایت موشک ها یکی از کارهایی است که فیبر نوری در صنایع نظامی انجام می دهد. ارتباطات هیدروفونی زیردریایی ها با یکدیگر و… نیز از دیگر کاربرد هایی است که این کابل ها تامین می کنند.

صنایع پزشکی

امروزه تشخیص بسیاری از بیماری ها به کمک دستگاه های تشخیصی است که با اشعه های مختلف کار می کنند. جراحی های لیزری، شناسایی نارسایی های داخلی، دزیمتری غده های سرطانی، اندازه گیری خون و… از مهمترین مواردی است که نیاز صنعت پزشکی به فیبر نوری را نشان می دهد. علاوه بر این دستگاه های آندوسکوپی نیز از طریق این کابل ها عملکرد لازم را دارند.

روشنایی

از ساده ترین کاربردهای فیبر نوری تامین روشنایی است که طی سال های اخیر به آن توجه شده است. از آنجا که نور مصنوعی یا نور خورشید می تواند به فیبر نوری برسد از همین رو از این سیستم برای روشنایی ها استفاده می شود.

عوامل موثر بر قیمت کابل فیبر نوری

عوامل موثر بر قیمت کابل فیبر نوری

زمانی که بخواهید اقدام به خرید انواع کابل کنید اطلاع از قیمت کابل برق، یا دیگر کابل ها برای شما اهمیت زیادی دارد. عوامل مختلفی بر قیمت کابل تاثیر دارد که که مهمترین آن ها عبارت است از:

مواد اولیه به کار رفته در تولید کابل

همانطور که گفته شد کابل های فیبر نوری می تواند دارای هسته ای از جنس شیشه یا پلاستیک باشد که از منابع نوری مختلف برای انتقال اطلاعات استفاده می شود. علاوه بر این این کابل ها دارای پوشش های مختلفی است که بر مسافت مورد استفاده و نیز نوع کاربری آن تاثیر دارد. هر چه کیفیت مواد اولیه بهتر، طبیعتا قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت.

شرکت سازنده

یکی از مواردی است که می تواند نشان دهنده تضمین کالا، سلامت آن و کیفیت کابل باشد. برندهای تولید کننده کابل های فیبر نوری که شناخته شده هستند نسبت به برندهای ناشناخته تولیدات گرانتری دارند.

هزینه های جانبی

از دیگر مواردی که می تواند بر قیمت کابل شبکه، فیبر نوری یا هر کابل دیگری تاثیر بگذارد، هزینه های دیگری مانند دستمزد نیروی انسانی، هزینه انرژی و هزینه های حمل و نقل نیز باید در کنار هزینه های تولید باید مورد توجه قرار گیرد. 

تفاوت کابل فیبر نوری و کابل مسی چیست؟

پس از آشنایی کامل با کابل های فیبر نوری حالا نوبت به مقایسه آن با انواع سیم و کابل برق که مسی هستند می رسد. در ادامه به مهمترین فاکتورهای تفاوت میان کابل های فیبر نوری و مسی اشاره می شود:

ویژگی ها کابل فیبر نوری کابل مسی
قیمت ارزانتر گرانتر (به دلیل مس و آلومینیوم به کار رفته در این کابلها)
ضخامت نازکتر ضخیم تر
پهنای باند بسیار بالا کمتر از نوع فیبر نوری
سیگنال تضعیف سیگنال ها بسیار کمتر تضعیف سیگنال بیشتر از فیبر نوری
سیگنال های نوری عدم تداخل سیگنال ها دارای تداخل
میزان مصرف برق بسیار کم بسیار بیشتر
وزن بسیار سبک سنگین تر از کابل های فیبر نوری
انعطاف پذیری بسیار کم و شکننده انعطاف پذیرتر  از فیبر نوری

 

سوالات متداول

مهمترین مزایای کابل فیبر نوری چیست؟

کابل های فیبر نوری از نظر اقتصادی برای مشتریان بسیار مقرون به صرفه و مناسب است. علاوه بر اینکه امکان تبادل اطلاعات از طریق آن بسیار بیشتر از کابل های مسی است. از دیگر مزیت های فیبر نوری می توان به عدم تداخلات الکترومغناطیسی،سرعت بالای انتقال اطلاعات، پهنای باند بیشتر، قابلیت استفاده برای مسافت های طولانی، وزن کم و عدم هدر رفت انرژی از طریق آن را مورد توجه قرار داد.

نکات مهم در نصب و نگهداری از فیبر نوری چیست؟

زمانی که بخواهید از این کابل ها استفاده کنید لازم است از کسانی که در زمینه کابل های فیبر نوری تخصص و تجربه کافی دارند کمک بگیرید. شکنندگی این کابل ها می تواند منجر به خسارت مالی و سیستمی شود. از همین رو تنها نکته در این زمینه دقت بالا در زمان کابل کشی است.

انواع فیبر نوری که دربازار وجود دارد چیست؟

کابل های فیبر نوری را بر اساس فاکتورهای مختلف دسته بندی می کنند. مهمترین آن دسته بندی براساس نوع کاربرد آن است که به انواع کابل های هوایی، کابل های زمینی و کانالی تقسیم می شود. کابل های زمینی به دلیل کیفیت بالا و میزان مقاومت بالای آن در برابر رطوبت و آسیب های محیطی و فیزیکی قابلیت استفاده برای مسافت های طولانی به صورت دفن زیر زمین را دارد. کابل های کانالی به دلیل نداشتن لایه محافظ داخل داکت قرار می گیرد. کابل های هوایی نیز دارای دو لایه روکش و یک لایه آرمور است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
دفتر مرکزی: تهران، خیابان لاله زار شمالی- پاساژ ایرانیان- طبقه دوم- واحد122

شعبه اراک: خیابان شهید بهشتی- کوچه عضد- نبش عضد 1
شماره تلفن: دفتر مرکزی تهران 66344095-021 91015333-021 سی خط -------------------------------------- شعبه اراک 91015333-086 سی خط --------------------------------- تلفن همراه : 09123572428
آدرس ایمیل : info@barghzoom.com
ما را در شبکه اجتماعی دنبال کنید.