مطالعات و بررسی های مهندسی درروند یک طراحی بهینه به همه زمینه های اقتصادی، فنی و اجرایی کارمی پردازد. مطالعه درباره چگونگی انتقال و پخش نیروی برق و گزینش یکی از دو شیوه بهره برداری شبکه های هوایی یا کابل های زمینی نیز در همین چارچوب قرار می گیرد.
بررسی های همه جانبه نشان می دهندکه برای انتقال و توزیع انرژی برق در مناطق روستایی و حومه شهرها (جاهای کم تراکم شهری) که در آنها ملاحظات محیطی یا اجرایی عامل تعیین کننده نیستند، صرفه جویانه تر آن است که شبکه ها هوایی باشند لیکن برای مناطق پرتراکم شهری، تنها راه حل مناسب نصب کابل های زمینی است. امروزه مدارهای کابلی به گستردگی در شبکه های شهری به ویژه در مراکز آنها و همچنین در کارگاه ها، کارخانه ها، ساختمان های بزرگ ،آسمان خراش ها ،انشعاب های برق رسانی به مشترک ها کاربرد یافته است.
در بیشتر شبکه های توزیع شهری فشار ضعیف و فشار متوسط و گاهی فوق (توزیع کابل مناسبترین وسیله انتقال توان یا انرژی برق به ایستگاه های توزیع و سرانجام به تجهیزات، ماشین افزارها و ابزارهای برقی، دستگاهها و موتورهای برقی و کاربران توان و انرژی برق می باشد.
زمینه های کاربری و تکیه بر استانداردهای گوناگون( بسته به نیاز)، طراحی و ساخت کابل را دستخوش تغییرات بسیار می کند ولی بخش های اصلی ساختمان کابل همیشه یکسان هستند. زیرا هر کابل در اصل دارای یک رسانای با مقاومت اندک است( به جز موارد ویژه مانند کابل های گرمایشی) که بار و جریان را از خود عبور می دهد و یک روکش عایق که رسانا را از محیط پیرامونش جدا می سازد .
در بسیاری از کابل ها مانند کابل های تک رشته ای که برای سیم کشی به کار می روند تنها همین دو بخش وجود دارند ولی با افزایش ولتاژ و پیچیده تر شدن زمینه های کاربرد ساختمان کابل نیز پیچیده تر می شود. در این زمان بخش ها و لایه های دیگری به تنه کابل افزوده می شود که مهمترین آنها عبارتند از :
طراحی ساختمان کابل همواره بر پایه تئوری های ویژه ای انجام میگیرد .
دیدگاهتان را بنویسید