تئوری های طراحی کابل

مطالعات و بررسی های مهندسی درروند یک طراحی بهینه به همه زمینه های اقتصادی، فنی و اجرایی کارمی پردازد. مطالعه درباره چگونگی انتقال و پخش نیروی برق و گزینش یکی از دو شیوه بهره برداری شبکه های هوایی یا کابل های زمینی نیز در همین چارچوب قرار می گیرد.

بررسی های همه جانبه نشان می دهندکه برای انتقال و توزیع انرژی برق در مناطق روستایی و حومه شهرها (جاهای کم تراکم شهری) که در آنها ملاحظات محیطی یا اجرایی عامل تعیین کننده نیستند، صرفه جویانه تر آن است که شبکه ها هوایی باشند لیکن برای مناطق پرتراکم شهری، تنها راه حل مناسب نصب کابل های زمینی است. امروزه مدارهای کابلی به گستردگی در شبکه های شهری به ویژه در مراکز آنها و همچنین در کارگاه ها، کارخانه ها، ساختمان های بزرگ ،آسمان خراش ها ،انشعاب های برق رسانی به مشترک ها کاربرد یافته است.

در بیشتر شبکه های توزیع شهری فشار ضعیف و فشار متوسط و گاهی فوق (توزیع کابل مناسبترین وسیله انتقال توان یا انرژی برق به ایستگاه های توزیع و سرانجام به تجهیزات، ماشین افزارها و ابزارهای برقی، دستگاهها و موتورهای برقی و کاربران توان و انرژی برق می باشد.

زمینه های کاربری و تکیه بر استانداردهای گوناگون( بسته به نیاز)، طراحی و ساخت کابل را دستخوش تغییرات بسیار می کند ولی بخش های اصلی ساختمان کابل همیشه یکسان هستند. زیرا هر کابل در اصل دارای یک رسانای با مقاومت اندک است( به جز موارد ویژه مانند کابل های گرمایشی) که بار و جریان را از خود عبور می دهد و یک روکش عایق که رسانا را از محیط پیرامونش جدا می سازد .

در بسیاری از کابل ها مانند کابل های تک رشته ای که برای سیم کشی به کار می روند تنها همین دو بخش وجود دارند ولی با افزایش ولتاژ و پیچیده تر شدن زمینه های کاربرد ساختمان کابل نیز پیچیده تر می شود. در این زمان بخش ها و لایه های دیگری به تنه کابل افزوده می شود که مهمترین آنها عبارتند از :

  • لایه های حفاظ که از جنس نیمه هادی هستند برای یکنواخت نمودن میدان الکتریکی در عایق (در راستای شعاعی) بر روی رسانا و لایه بیرونی عایق قرار میگیرند .
  • لایه حفاظ فلزی که از جنس مس یا آلومینیوم است به صورت سیمی یا نوارهای نازک و پهن بر روی تنه کابل پیچانده می شود این لایه افزون بر حفاظت مکانیکی انعطاف پذیر مسیر مناسبی برای عبور جریان های اتصال کوتاه می باشد.
  • لایه غلاف یا سپر فلزی که کابل را در برابر آسیب های مکانیکی حفظ میکند و از رخنه نم (رطوبت) و پیدایش فرآیند خورندگی جلوگیری میکند.
  • پرکردن فضاهای خالی میان لایه ها یا افزودن مجراهای لوله ای در درون و بیرون تنه کابل برای جابه جاسازی گرمای درونی بر پیچیدگی ساختمان کابل می افزاید.

طراحی ساختمان کابل همواره بر پایه تئوری های ویژه ای انجام میگیرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما
دفتر مرکزی: تهران، خیابان لاله زار شمالی- پاساژ ایرانیان- طبقه دوم- واحد122

شعبه اراک: خیابان شهید بهشتی- کوچه عضد- نبش عضد 1
شماره تلفن: دفتر مرکزی تهران 66344095-021 91015333-021 سی خط -------------------------------------- شعبه اراک 91015333-086 سی خط --------------------------------- تلفن همراه : 09123572428
آدرس ایمیل : info@barghzoom.com
ما را در شبکه اجتماعی دنبال کنید.